Помощ » Проблеми » Проблем с thumbs в wordpress 3.0.1

  • Здравейте. Инсталирах си новата версия на wordpress, но ми прави нещо проблем. На главната страница не ми излизат thumbs на снимките. Ето вижте сами – http://starazagora.biz . Сложих и друга тема и на нея не ми излизат, затова предполагам, че проблема не е в темата. Проверих правата на папките … не е и от там. Снимките си се качват и се ресайзват без проблеми, просто thumbs не се показват. Някой да има идея защо така става 😛

Виждате 6 отговора - 1 от 6 (от 6 общо)
  • Аз имах подобен проблем. Виж дали изображенията не са в gif. При мен формата правеше проблеми. Промених ги на jpg и всичко се оправи.

    Модератор Ivaylo Draganov

    (@dragunoff)

    Проблема е в скрипта, който оразмерява картинките (phpThumb.php), защото получава от темата относителен, всесто фиксиран път до изображението. Ето какво излиза от инспекцията:

    <img src="/wp-content/themes/comfy/scripts/phpThumb/phpThumb.php?src=/wp-content/uploads/2010/08/photo_big_577732.jpg&w=180&h=130&zc=T&q=95" />

    Мисля, че трябва да подаваш на скрипта целия път до изображението:

    phpThumb.php?src=http://www.starazagora.biz/wp-content/uploads/2010/08/photo_big_577732.jpg

    Ако скрипта се зарежда като разширение, може би проблема идва от там. А може и да е от темата.

    Thread Starter rUMENcho

    (@rumencho)

    Възможно ли е темата да не е годна за новата версия на wordpress. На по-старата версия (2.9.x) си вървеше без проблем 😛

    Модератор Ivaylo Draganov

    (@dragunoff)

    Ами, провери там, откъдето си взел темата. Можеш да съобщиш на автора, а можеш и да си я поправиш сам. Просто ще трябва да редактираш някой друг файл.

    Thread Starter rUMENcho

    (@rumencho)

    Reshih da proverq v saita na theme-to … kak e pytq na thumb kartinkata (tova koeto kaza ti za phpThumb.php). Okaza se, che v demo-to na theme-to pytq naistina e celiq t.e. sudurja i imeto na saita, dokato v theme-to na moq sait ne sudurja imeto … v pytq do thumb-a. Ne znam kak predi e rabotelo i zashto sega ne iska da raboti. Imash li nqkakva ideq kak moga da redaktiram tozi pyt v phpThumb.php za da pokazva celiq put do thumb-a na kartinkata.

    Blagodaria

    p.s. iZvinqvam se za kirilicata 🙁

    Модератор Ivaylo Draganov

    (@dragunoff)

    p.s. iZvinqvam se za kirilicata 🙁

    http://2cyr.com в такива ситуации =)

    Ами, трябва да разбереш как и къде точно се извиква този скрипт в темата ти. Трябва да се поровиш малко из файловете на темата. Потърси phpThumb.php във всички файлове. Със сигурност е поправимо – но така, без да познавам темата, ми е трудно да кажа.

Виждате 6 отговора - 1 от 6 (от 6 общо)
  • Темата ‘Проблем с thumbs в wordpress 3.0.1’ е затворена за нови отговори.