Помощ » Проблеми » Проблем с wp-blog-header.php , а сега и по-голям. Help!

  • Здравейте! Надявам се някой да помогне с решаване на настоящия ми проблем.. Става въпрос за сайта gotvarstvo.net (но това няма значение, важното е да се определи проблема и намери решение). Версията е 2.9.2. на български Всичко си работеше нормално.. изведнъж при зареждане даваше празна страница на главния домейн (wordpress), на поддомейните (други wordpress) няма проблем в същия момент. В последствие установих следното: /usr/local/bin/php /home/gotvarst/public_html/index.php

    Warning: require(./wp-blog-header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/gotvarst/public_html/index.php on line 17

    Fatal error: require(): Failed opening required ‘./wp-blog-header.php’ (include_path=’.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php’) in /home/gotvarst/public_html/index.php on line 17.

    Пробвах следните варианти, взети от други форуми, при които се оправяло:
    Променях в index.php реда: require(‘./wp-blog-header.php’);
    на: require(‘wp-blog-header.php’);
    require(‘/home/gotvarst/public_html/wp-blog-header.php’);
    require(‘http://www.gotvarstvo.net/wp-blog-header.php’);
    ,
    нищо не помогна на момента… След известно време сайта се показа, обаче с основната му тема на wordpress, а не с моята. Влизайки в wp-admin менюто, 1во ми липсваше Si-antispam capture-a;
    на http://сайта/wp-admin всичко си бе нормално и на кирилица..
    2ро, обаче кликайки където и да е другаде в менюто, дали на постове, страници, плъгини (без значение).. всичко се преобразува моментално на Р�зтриване примерно , сменяйки темите, проблема си остава в админ менюто.
    Направих няколко опита за бекъп, изтривайки файловете, слагайки старите с старата база данни.. (правил съм го много пъти, т.е. би трябвало да няма проблем), но уви, не зная как, но последните промени продължават да са актуалните, помни всички промени (последно изпробвана тема примерно), маймунките (неразгадаемия текст) в wp-admin-а си остава.. Кодирането си е стандартно, на UTF8 в сайта, и utf8-general-ci в phpmyadmin. Немога и по принцип да yпдейтна към по-нова версия.. изписва след ъпдейта, че е готово, ъпдейтва базата данни обаче на wp-admin ми дава „продължете“ с линк към основното url. Не става нито с wp-admin.php, нито с wp-login.php да вляза в менюто, затова все се налага да връщам тази 2.9.2., а с останалите уърдпреси нямам проблем. Базата данни е 47мб сега, възможно ли е ако е прехвърлила 50мб да се е получил някакъв проблем, нали в phpmyadmin има ограничение за импортиране до 50мб.

    Как да оправя проблема с маймунките в wp-admin,
    проблема с ъпдейта на версиите (дори и английска да е, важното да е оправи?

Виждате 1 отговор (от 1 общо)
  • Thread Starter TheCrazyBastard

    (@thecrazybastard)

    Реших си проблема с маймунките.. на сляпо успях да настроя на „четене“ на UTF8, след което и смених и префикса на постовете, защото не работиха, на архив+номер , но преди това успях да разбера, че грешката в текущата тема бе заради незнайно защо спрените всички плъгини, активирах ги и ги им потвърдих настройките.

    Остава ми въпроса обаче за ъпдейтването към по-горна версия.. бих желал да премина към 3.0.1. BG , но дали автоматично, или ръчо чрез заместване на файловете, дали с пуснати или спреди плъгини.. след натискане на бутона „ъпдейт на базата данни“, изкарва просто линк към сайта „продължи“ , и не може да се влезе в админ менюто/панела..

Виждате 1 отговор (от 1 общо)
  • Темата ‘Проблем с wp-blog-header.php , а сега и по-голям. Help!’ е затворена за нови отговори.